top of page

JMP International: een concours voor en door familie


Van 29 mei tot 2 juni verzamelt zich een interessante groep ruiters in het Limburgse Kessel voor JPM International. De organisatie, in handen van de familie Hendrix, blikt alvast vooruit op het internationale springconcours. We spraken Janou Hendrix over de laatste voorbereidingen.

 

Elf jaar lang was JPM een nationaal concours. Dit is de tweede keer dat het internationaal is. Hebben jullie inmiddels de ‘flow’ van het internationaal organiseren helemaal te pakken?

Janou: “We hebben de flow zeker te pakken! Vorig jaar was een hele mooie editie, voor de eerste keer internationaal. Dat brengt vanzelfsprekend andere zaken met zich mee, zoals een vast stallenterrein, maar ook de inschrijving verloopt anders. We streven naar het beste en willen altijd verbeteren. Wat we vorig jaar geleerd hebben, nemen we mee om het dit jaar nog beter te doen. Uiteraard zijn er altijd wel weer nieuwe dingen die verbetering behoeven.”

 

Zijn er zaken die je vorig jaar geleerd hebt die dit jaar anders zijn?

“Er is altijd veel te leren vanuit een voorgaande editie. Zo hebben we dit jaar een nog strakkere opbouwplanning. Daarbij is één van onze belangrijkste pijlers dit jaar om het concours nog toegankelijker te maken. Daarom hebben we ook besloten dat de toegang gratis is. We hopen vanzelfsprekend liefhebbers van de paardensport te ontvangen op ons evenement. Daarnaast is onze regio ook goed bezocht door toeristen, die zijn uiteraard ook heel erg welkom op JPM International. We hebben daar behoorlijk op ingezet. We hebben bijvoorbeeld een HX Fietsroute ontwikkeld. Deelnemers aan de tocht maken een mooie route van ongeveer 10 kilometer langs onze verschillende bedrijven, maar ook de paarden aan de Maas. Het eindstation is vanzelfsprekend JPM International! We willen echt zoveel mogelijk mensen laten genieten van ons concours en hopen dit jaar mooie stappen te zetten.”

 

Het concours is echt een familieaangelegenheid. Kun je daar wat meer over vertellen?

"Dit is voor ons een belangrijk onderdeel. We organiseren dit concours binnen de familie Hendrix, samen met onze medewerkers. Mensen die uit een familiebedrijf komen zullen zich bijvoorbeeld helemaal thuis voelen tijdens onze businessavond. Ouders die met hun kinderen naar het evenement komen, voelen zich ook welkom, en natuurlijk zijn de ruiters ook één grote paardenfamilie! Ja, familie staat centraal in onze hele organisatie."

 

Met een sterke focus op familiewaarden en een warme, inclusieve sfeer, belooft Jumping Peel en Maas International dit jaar een evenement te worden dat zowel sportliefhebbers als bezoekers buiten de paardensport een mooie ervaring biedt. De familie Hendrix kijkt ernaar uit om iedereen te verwelkomen en samen te genieten van JPM. Benieuwd naar de deelnemerslijst? Die is hier te vinden, evenals het hele programma.

Comments


bottom of page