top of page

Jumping Peel & Maas International podium voor interessante business night

Ruim 90 ondernemers uit de regio verzamelden zich donderdag 30 mei op Jumping Peel & Maas. De reden? De Business Night van Jumping Peel & Maas. Een mooi moment voor ondernemers uit de regio om samen te komen op de terreinen van Stal Hendrix in Kessel. De avond werd ingevuld met presentaties van topnamen zoals Boudewijn Zenden, Louis Konickx en Jeroen Dubbeldam, onder leiding van mediaman Sander Kleikers.

 

Boudewijn Zenden, voormalig topvoetballer, is geen kenner van de paardensport. Toch nam hij, voorafgaand aan de bijeenkomst, de tijd om de ruiters te observeren tijdens het losrijden, waarbij hij verschillende tactieken bestudeerde. "Altijd leerzaam om te zien welke beslissingen sporters nemen." Zenden, die tegenwoordig als trainer werkt, speelde maar liefst 54 wedstrijden voor het Nederlands elftal. Tijdens zijn inspirerende sessie deelde hij enkele mooie anekdotes uit zijn hoogtijdagen. Zelfs voor de zeer goed ingewijde Kleikers waren er nieuwe verhalen bij.

 

Daarna was het podium voor Louis Konickx en Jeroen Dubbeldam Konickx gaf inzicht in zijn werk als parcoursbouwer: "De piste en het deelnemersveld zijn belangrijk, dat zijn de twee uitgangspunten voor een parcoursbouwer. Daarnaast is de moeilijkheidsgraad van het parcours natuurlijk gerelateerd aan prijzengeld of eer, zoals bijvoorbeeld op een Europees kampioenschap."

 

Het deelnemersveld bij JPM biedt een mooie mix van zeer ervaren deelnemers en combinaties die hun entree maken op dit niveau. "De ervaren combinaties komen zondag in de Grote Prijs aan start, dat is de wedstrijd waar het om gaat en daarvoor hebben we nog wel iets in ‘het koffertje'," waarbij de topparcoursbouwer doelde op de tekening die hij klaar heeft gemaakt voor de Grote Prijs. "De hindernissen zijn dan veel hoger en breder dan bij de inloopproeven aan het begin van het concours," voegde Konickx toe.

 

Dubbeldam, die in 2000 Olympisch goud in Sydney won, is inmiddels naast ruiter ook een toegewijde trainer. En ook die job vervult hij met verve. Eén van zijn pupillen, een Ierse ruiter, bemachtigde afgelopen weekend een ticket voor de Olympische Spelen. Jeroen: "Natuurlijk gaan we voor goud. En als dat goud mee naar Ierland gaat, dan ben ik net zo trots als wanneer een Nederlandse ruiter wint. Dat is toch wel het bijzondere aan deze paardenwereld: het is één grote familie."

 

 

Comments


bottom of page